Після окупації села Перемога, чоловік перейшов на бік ворога та повідомив російським загарбникам про п'ятьох односельчан з місцевої самооборони.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

«Суд визнав винним та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна мешканця Київщини за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що чоловік на початку збройної агресії РФ разом з іншими мешканцями села Перемога Броварського району Київської області створили загін самооборони. Після окупації населеного пункту, він перейшов на бік ворога та повідомив російським військовослужбовцям про 5 односельчан з місцевої самооборони. Також вказав загарбникам організатора загону, зазначивши, що саме він надавав вказівки самооборонівцям про методи знищення російської військової техніки.

У прокуратурі розповіли, що окупанти взяли членів самооборони у полон.

«Одягнули їм на голови шапки так, щоб вони закривали обличчя, поставили їх до паркану зі зв’язаними за спиною руками та стріляли у їхній бік, імітуючи страту», - зазначили у пресслужбі прокуратури.

Зазначається, що усіх полонених російські загарбники тримали під вартою до звільнення села.

Додамо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що росія може отримати від Ірану до 2,4 тис. дронів-камікадзе Shahed 136. Проте іранська сторона може не виконати контракт.

ІА "Вголос": НОВИНИ