Правоохоронці затримали на Київщині бізнесмена, який перерахував окупантам понад 15 млн гривень.

Зловмисник працював не сам. Його спільників викрили у столиці, Запоріжжі, Вінниці, Дніпрі та Житомирі. Про це інформує пресцентр Служби безпеки України.

Затриманим виявився генеральний директор ливарного заводу, який розташований у тимчасово окупованій Макіївці (Донецька область). Він фінансував терористичну організацію «днр».

Чоловік продовжив займатися бізнесом після окупації Макіївки у 2014 році. Завод через підставні фірми, зареєстровані в Україні, продавав обладнання нашій державі.

За документами товар прямував із російського Таганрога, але фактично його завозили з Макіївки через Ростовську область.

Учасники схеми створили мережу підконтрольних комерційних структур у різних областях України та на території рф, щоб реалізувати оборудку. Більшу частину «прибутків» зловмисники перераховували до так званого «бюджету днр» для сплати «зборів та податків». 

Перед початком повномасштабного вторгнення рф горе-підприємець перерахував окупантам десятки мільйонів гривень. Отримані кошти бойовики направили на фінансування окупантів, які воюють на сході.

Організатор «схеми» до 24 лютого 2022 року виїхав на Київщину та намагався «залягти на дно», щоб уникнути правосуддя. Від поліції заховатися йому не вдалося. Усім затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як писав «Вголос», між регулярними військами рф та формуваннями «днр» посилюється конфлікт.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ