Про це розповіла директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» Ірина Ключковська у четвер, 17 серпня, під час прес-конференції щодо відзначення 50-річчя створення Світового Конгресу Українців, передає кореспондент «Вголосу». 

«У нас вперше цього року будуть українці з ОАЕ, ПАР, також завітають представники Аргентини, Австралії, Бразилії, вже не кажучи про європейський континент, зазначила вона. Українці розсіяні зараз по цілому світу і, власне, ця конференція буде своєрідним підсумком діяльності Світового Конгресу Українців та накреслить основні напрямки діяльності у подальшому».

За її словами, зараз виникла зовсім нова галузь діяльності СКУ в умовах інформаційної війни. Тому актуальним є поширення правдивих знань про Україну. «Будемо говорити про механізми, як зробити так, щоб інформація, що подається, була правдивою, як залучати українську спільноту до цього, – додала вона. Вважаємо, що це один із пріоритетів діяльності СКУ. Також на конференції обговорюватимуть питання збереження національної ідентичності українця за кордоном, освітні теми, розбудову українських громад тощо».   

Також у межах конференції презентують видання «Українсько-польське примирення в документах ієрархії та священства». «Це збірник документів греко-католицької церкви. Цю книгу у подальшому мають перекласти англійською мовою та восени презентувати у Римі», – резюмувала  директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка».

Нагадаємо, упродовж 27-29 серпня у Львові святкуватимуть 50-ліття Світового Конгресу Українців «Дні української діаспори у Львові».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ