У пунктах пропуску «Малі Селменці» та «Ужгород» затримали трьох чоловіків, які намагалися виїхати за кордон за документами, що мали ознаки підробки.

Про  це повідомило Західне управління Держприкордонслужби.

Двадцятирічний житель Донеччини прямував пішки через пункт пропуску «Малі Селменці». Як підставу для перетину кордону у період дії воєнного стану він надав прикордонному наряду документ з відміткою про виїзд на постійне проживання до Республіки Польща. У ході перевірки інспектори помітили, що зазначений штамп  надрукований за допомогою струменевого принтера, до того ж з помилкою.
 
Інші двоє чоловіків виїжджали за межі України через пункт пропуску «Ужгород». 52-річний житель Кропивницького надав для перевірки тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, у якому помітили ознаки підробки. Інший, 39-річний запорожець, виїжджав як багатодітний батько. Втім, він не мав оригіналу документа про народження одного з дітей. Крім того, зазначені у ксерокопії дані не збігалися з нанесеними у QR-код. Під час опитування чоловік не зміг назвати ні повне ім'я дитини, ні дату її народження.
 
Особам відмовили у пропуску через кордон. Їх затримали за спробу незаконного перетину держрубежу. Окрім того, на адресу Нацполіції направили повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

ІА "Вголос": НОВИНИ