На кожен скандал у команді українського Президента розробляють певну міфологічну історію. І у цьому контексті Порошенко, мабуть, найбільш міфічний український Президент.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів політолог Петро Олещук.

За його словами, у команди Порошенка — доволі розлога міфологія. Вона розпочалася ще від теми про те, що син Порошенка під чужим ім’ям служив на фронті, що сам Президент під чужим ім’ям в Інтернеті все читає і знає, що відбувається у країні.

«А міф про те, що Порошенко — єдиний і безгрішний — це взагалі основа його кампанії. Але тут основний акцент не на тому, що він безгрішний, а на тому, що немає альтернативи. І це чистої води російська теза, яку використовують під час усього часу існування режиму Путіна в Росії. Тільки в Україні прихильники Президента декларують тезу безальтернативності на свій лад: «Або Порошенко, або Путін», - розповів політолог.

Та додав: «І протиставляють чинного українського гаранта усіх іншим кандидатам у країні. Саме цю основу і використовують для мобілізації виборців та для створення у них враження, ніби й справді немає альтернативи».

Тому ми ще можемо почути багато різних заяв від Порошенка та його команди.

Більше читайте тут: «Порошенко — найміфічніший український Президент».

ІА "Вголос": НОВИНИ