Прибічники екс-президента Грузії заявляють, що деякі з молодиків поводилися агресивно, погрожували прихильникам Саакашвілі ножем, а на питання, чому вони на КПП заявляли, що приїхали «на екскурсію». За словами молодиків, вони приїхали з Харкова, Кременчука, Києва. 

Поліції, яка прибула на місце події, молоді люди заявили, що не мають документів, свої ім'я, вік та місце проживання називали усно. Деякі з них заявили, що їм 18 років, а приїхали вони, бо «проти Саакашвілі».

 

 

Разом з тим, поліція Житомирщини інформує, що «на спецлінію надійшло повідомлення про те, що автодорогою «Київ – Чоп» рухається колона автомобілів з людьми, які можуть мати незаконну зброю. Поліцейські оглянули транспортні засоби, після чого подорожні продовжили свій рух».

Зазначають також, що у транспортних засобах, які рухалися колоною, перебували люди у форменому одязі з нашивками одного із добровольчих батальйонів на чолі із народним депутатом України - Семеном Семенченком.

Нагадаємо, Саакашвілі, якого Президент Порошенко напередодні позбавив українського громадянства, повідомив, що виїхав в Україну разом зі своїм 11-річним сином. Завтра, 10 вересня, він планує перетнути польсько-український кордон із українським паспортом о 14 год. 

Натомість Державна прикордонна служба України рекомендує українцям не використовувати пункт пропуску «Краковець» для перетину кордону з Польщею у зв'язку із можливими політичними акціями через «повернення» Міхеїла Саакашвілі. При тому ДПСУ заявила, що роботу журналістів на КПП обмежать.

На кордоні прибічники Саакашвілі планують організувати наметове містечко. Раніше з'явилася інформація, що до кордону стягнули техніку і обтягнули КПП колючим дротом.

ІА "Вголос": НОВИНИ