На Куп’янському напрямку фронту у багатьох підрозділах армії РФ фіксують спалах так званої «мишачої лихоманки». Серед окупантів зростає невдоволення через неналежне забезпечення зимовими речами і відсутність меддопомоги.

 Про це  повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Хвороба має вірусний характер та передається до людини від гризунів – через прямий контакт зі збудником, внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння їх у продукти харчування, які вживає людина”, — йдеться у повідомленні.

Симптоми мишачої лихоманки включають сильний головний біль, зростання температури тіла до 40 градусів, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудоту, блювання по декілька разів на день. Оскільки хвороба вражає нирки, заражений мишачою лихоманкою  відчуває інтенсивний біль в попереку та має серйозні труднощі із сечовипусканням.

Скарги на лихоманку від особового складу  російської армії, який задіяний у війні проти України, командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі в бойових діях”, — зазначили в ГУР.

ІА "Вголос": НОВИНИ