Зі шкільного автобуса на лікарняні ліжка потрапили 12 дітей на Київщині. Їх шпиталізовано після того, як малечу привезли до школи автобусом, у салоні якого був нестерпний сморід, ідеться в сюжеті ТСН.

Порція додаткового кисню та кілька годин під крапельницею – першокласник Тимур на уроки так і не потрапив. У лікарню його привезли із симптомами отруєння – нудотою, запамороченням і головним болем. Хлопчик разом з іншими дітьми їхав до школи – шкільний автобус збирав учнів із кількох сіл та віз у Морозівку. Бабусі онук розповів, що в автобусі  нестерпно смерділо, водій кілька разів зупинявся, провітрював транспорт і далі продовжував маршрут. "Як можуть їхати? Повний автобус дітей! Діти дихають і 45 хвилин їхати – як це можливо? Зупинилися б, подзвонили кудись, перевезли на інший автобус. Це безвідповідальність", - нарікає бабуся учня.

Семикласниця Іванна каже, що неприємний запах відчула, щойно зайшла в автобус. "Зразу запах такий мені, наче курку підпалити і пір’я. Ми їхали і дуже смерділо. Коли ми приїхали до школи, то стало погано і голова почала дуже боліти", - розповіла дівчинка. Зараз троє школярів у реанімації. Медики запевняють, що дітям уже краще і загрози життю немає: "Попередній діагноз – інгаляційне отруєння невідомою речовиною. Загальний стан діток середньої тяжкості, зараз проводиться клініко-лабораторне обстеження".

У лікарні вже й місцеві чиновники – саме Баришівське управління освіти має стежити за технічним станом автобуса. Його експлуатують четвертий рік, плановий огляд проводять раз на півроку, останній був улітку, але щодня перед виходом у рейс автобус оглядає механік. "Усе було гаразд, коли він виїздив із гаража. Зі слів водія, повідомив, що в нього в автобусі заклинили колодки, запах, можливо, йшов від цієї причини", - пояснюють освітяни. Але дід Іванки в таку версію не вірить: "Я не вірю, що це колодки, а що це – не знаю. Ну, може, десь проводка. А колодки знаєте де стоять? Зовні, в колесах. Як воно могло потрапляти так у салон, щоби отруїлися діти".

Водія допитує поліція, автобус забрали на штрафмайданчик. Слідчі планують провести автоекспертизу, щоби встановити причину отруєння. Тимуру вже ліпше, після численних процедур лікарі не відкидають, що вже в п’ятницю відпустять хлопця додому.

ІА "Вголос": НОВИНИ