У Рубіжному, Луганської області, рашисти влучили у цистерну з азотною кислотою.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“У Рубіжному орки влучили у цистерну з азотною кислотою. Слідкуємо за напрямом вітру!  Стежте за інформацією! ”– написав Гайдай.

Азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при попаданні на шкіру та слизові оболонки.

Пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з'являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях - набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами.

При місцевій дії на очі азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон'юнктиви, що призводить до втрати зору.

Перша допомога: при попаданні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При попаданні на шкіру - уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти показано промивання шлунка великою кількістю води.

Нагадаємо, що за добу 3 квітня, на Луганщині наші захисники відбили 7 атак ворога та завдали втрат російським окупантам. Зокрема, знищили 7 танків, 8 одиниць броньованої техніки та 3 артилерійські системи противника.

Як писав «Вголос»,  5 квітня війська рф обстріляли Дніпропетровщину касетними мінами. Одна людина загинула.

Читайте також: 

Окупанти нанесли 54 удари по Харківщині: 6 людей загинули

Сили ППО збили дві ворожі цілі на Рівненщині

Тут був «рускій мір». На Сумщині знайшли тіла закатованих мирних жителів

ІА "Вголос": НОВИНИ