Як повідомили у відомстві, організували конвертцентр четверо мешканців Луганської та Київської областей, а обслуговували нелегальний бізнес понад десяток виконавців.

Конвертцентр надавав «послуги» з мінімізації податкових зобов'язань, штучного формування податкового кредиту та переведення коштів у готівку. Співробітники спецслужби встановили, що серед клієнтів конверту були комерційні структури з тимчасово окупованих терористами територій. Вони не пройшли перереєстрацію, згідно з українським законодавством, але мали рахунки у вітчизняних банках.

Правоохоронці вже задокументували проходження через ці рахунки восьми мільйонів гривен. За оперативною інформацію, гроші знімалися та готівкою перевозилися до так званої «ЛНР». Частина з них йшла на фінансування незаконних збройних формувань терористів.

Під час обшуків в офісах конвертаційного центру та за місцем проживання зловмисників у Сєверодонецьку та Лисичанську співробітники СБУ вилучили бухгалтерську, податкову документацію, печатки та штампи майже тридцяти фіктивних фірм, задіяних у оборудці. На носіях інформації виявлено додаткові докази нелегальної фінансової діяльності. Накладено арешти на понад 130 рахунків підприємств у 4 банківських установах. Лише в одному банку на рахунках вже заблоковано понад 2,5 мільйона гривень.

Слідчими СБ України відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України – фінансування тероризму. Триває досудове слідство.

ІА "Вголос": НОВИНИ