Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Прокуратурою Луганської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 КК України за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, розслідування встановило, що у квітні-травні 2014 року двоє депутатів Сватівської районної та міської рад, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, організували на території Сватівського району Луганської області проведення так званого "референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність "Луганської народної республіки".

Як зазначається, з метою проведення незаконного "референдуму" вказані особи брали участь у формуванні виборчої комісії, проводили підрахунок голосів, після чого разом з іншими членами виборчої комісії підписали складений протокол.

Стосовно вказаних осіб обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої", - додали в прес-службі прокуратури.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ