У Луганській області організатора так званого «референдуму» 2014 року засудили на 5 років умовно.

Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

«Прокуратурою Луганської області підтримано публічне звинувачення в кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами управління ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях, щодо громадянина України за фактом вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України)», - сказано в рішенні.

Сказано, що у травні 2014 житель Попаснянського району надав добровільну згоду на призначення себе «головою виборчої комісії» з організації і проведення так званого референдуму щодо підтримки «Акта про державну самостійність »ЛНР« на території населеного пункту.

Згідно з відведеною йому роллю в псевдореферендумі чоловік координував роботу »членів комісії« і надавав їм вказівки, консультував місцевих жителів, надавав інформацію в районну »виборчу комісію« про хід проведення »голосування« і кількість тих, хто проголосував, а також займався вирішенням інших організаційних питань щодо проведення »волевиявлення« на зазначеній »виборчій дільниці«.

Після завершення незаконного »референдуму« чоловік разом з іншими особами, щодо яких є окремі кримінальні виробництва, доставив підраховані »бюлетені« і »протокол« в так звану Центральну виборчу комісію в м. Попасна.

Оскільки під час досудового розслідування обвинувачений повністю визнав свою провину, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину і викриттю інших співучасників, між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Попаснянський районний суд Луганської області визнав чоловіка винним і призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном.

Нагадаємо, на Луганщині судитимуть »секретаря виборчої комісії" псевдореферендуму 2014 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ