Як інформує Луганська ОДА, бойові сутички відбулися лише в кількох точках – на околицях Кримського (вчора ввечері та в ніч на сьогодні спалахували перестрілки із застосуванням автоматичної зброї та гранатометів), біля Троїцького Попаснянського району (тут з автоматичної зброї було обстріляно опорні пункти наших військових) та в Станиці Луганській (уранці біля мосту через Сіверський Донець лунали автоматні черги). В усіх випадках бойові дії мали нетривалий і локальний характер, ні руйнувань житла чи інфраструктури, ні постраждалих людей у їх результаті немає.

У низці населених пунктів до святкування Великодня місцевими мешканцями долучилися й українські силовики. Вчора в Новотошківку (селище на автодорозі Бахмутка) приїхали військовослужбовці з 29-го блокпоста, які вручили дітям великодні подарунки і влаштували для селян святкову виставу. Крім того, біля церков, де проходили всенощні служби, було виставлено постійну охорону.

У всіх населених пунктах на лінії розмежування вогню триває перевірка кладовищ і прилеглих територій на предмет виявлення мін, розтяжок чи боєприпасів, що не вибухнули. В такий спосіб військові намагаються убезпечити місцевих мешканців від нещасних випадків у зв’язку з наближенням поминальних днів.  

ІА "Вголос": НОВИНИ