У неділю, 9 січня, у Львівській області сталася ДТП за участі автобусу «Еталон» та легкового автомобіля «Mazda 5».

Про це повідомляє ДСНС у Львівській області.

Подія трапилася близько 09:33 поблизу села Новий Став. До місця аварії направили рятувальників 18-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Камянка-Бузька, аварійно-рятувальний загін спеціального призначення ГУ ДСНС України у Львівській області та оперативну групу Львівського районного управління.

«Внаслідок зіткнення деформованими конструкціями автомобіля «Mazda 5» було затиснено пасажирку та водія. Рятувальники за допомогою гідравлічного спорядження деблокували пасажирку та водія. Також, на задньому сидінні легкового автомобіля «Mazda 5», знаходився хлопчик, який внаслідок ДТП, за інформацією медиків отримав легкі забійні травми та перебував в стані шоку», - йдеться у повідомленні.

Потерпілих з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували до Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова.

Серед потерпілих: з авто Мазда, водій - 1987 р.н., пасажирка-1983р.н дитина -2012 р.н. Водій автобуса - 1962р.н. Травми також отримали троє пасажирок автобуса віком 22, 33 і 46 років – усі жительки Львівського району. Постраждалих з легкового авто з множинними травмами госпіталізували в реанімацію, третього постраждалого відпустили додому.

Рятувальники розповіли, що рейсовий автобус слідував за маршрутом Радехів-Львів, у ньому перебувало 8 пасажирів. В результаті аварії травмувався водій, якого госпіталізовано в Клінічну лікарню швидкої медичної допомоги м. Львова. Також травми отримали троє пасажирів, вони відмовилися від госпіталізації після огляду медиків.

Щоб запобігти займанню транспортних засобів, рятувальники відключили акумуляторні батареї в рейсовому автобусі та в легковому автомобілі. У ліквідації наслідків ДТП брали участь 10 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, у неділю, 9 січня, близько 9 години ранку, на об'їзній біля Львова сталася смертельна аварія. Два легкових автомобіля зіткнулися, в результаті чого одна людина загинула.

ІА "Вголос": НОВИНИ