Експосадовець Сколівського районного відділу земельних ресурсів «погорів» на злочинній схемі.

Зловмисник підробив документи на право власності на землю.

Про це інформує пресслужба поліції Львівської області.

Чиновник змінив призначення чотирьох ділянок та передав їх з державної власності у приватну для будівництва та обслуговування паркінгів і автостоянок. Ще одну ділянку він здав в оренду.

Земля опинилася у власності суб’єкта господарювання, кінцевим бенефіціаром якого є особа, внесена до санкційного списку РНБО,

На одній із ділянок «новий» господар планував збудувати готельно-відпочинковий комплекс. Злочинні дії посадовця земельних ресурсів завдали державі збитків на суму 17 мільйонів 500 тисяч гривень.

Зловмиснику повідомили про підозру за фактом службового підроблення та зловживання владою. За вчинене йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Правоохоронці завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт передали до суду, а на вказані земельні ділянки наклали арешт. Їх повернуть у комунальну власність.

Згідна з даними СБУ, власницею ділянок виявилася дружина зрадника та кума путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко. Ці ділянки вона отримала через незаконні оборудки, до яких причетний колишній керівник районного відділу земельних ресурсів. Протягом 2004-2010 років він вносив недостовірні відомості до звітної документації на користь Марченко.

Як писав «Вголос», у Львові заступник керівника сектору кримінальної поліції «погорів» на хабарі.

ІА "Вголос": НОВИНИ