Вчора ввечері у місті Кам'янка-Бузька Львівського району загорівся купол ратуші.

Про це повідомляє пресцентр Головного управління ДСНС Львівської області.

19 березня о 21:46 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу м. Кам'янка-Бузька на вул. Шевченка, 2 Львівського району в приміщенні купола ратуші розміром 6×4 м, висотою 12 м, триповерховий цегляної будівлі Кам'янка-Бузької міської ради.
О 23:02 пожежу локалізовано та о 23:21 ліквідовано в складі 2-х ланок газодимозахисної служби.
Врятовано: будівлю міської ради.
Внаслідок займання ніхто не постраждав.

Як повідомили у Кам'янко-Бузькій міській раді, усі внутрішні приміщення ратуші не зазнали пошкоджень, тому з понеділка 21 березня Кам’янка-Бузька міська рада працюватиме в штатному режимі.

Довідково.

Ратуша у місті Кам'янка-Бузька побудована до Першої світової війни. Свого часу у ній розташовувалися українська школа, театральний гурток, товариство «Українська бесіда».

Ратуша і вежа не відзначаються багатством елементів декору, тому вся будівля виглядає дещо масивною і навіть строгою. Але це враження згладжує оригінальний дах ратушної вежі. Він гостроверхий, чотирискатний (вальмовий) з чотирма слуховими вікнами. Завершує дах оригінальна сигнатурка зі шпилем-флюгерем.

На вежі на рівні четвертого поверху встановлено годинник з циферблатом, діаметр якого понад 1 м. Донедавна годинник не працював, але стараннями спонсорів був відновлений.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на Львівщині палили сухостій, а спалили дві хати. 

ІА "Вголос": НОВИНИ