82 платформи для лелечих гнізд, які встановлюють на електроопорах, виготовили працівники «Львівобленерго».

Про це повідомляють у пресслужбі ВАТ «Львівобленерго».

Працівники компанії встановлюють безпечні платформи замість гнізд, які лелеки роблять на електроопорах. Таким чином енергетики захищають птахів від загибелі, а електромережі — від пошкоджень та коротких замикань.

Нові оселі для буськів працівники «Львівобленерго» виготовляють самостійно на базі Дрогобицького цеху з ремонту обладнання СО «Львівенергоналадка».

«Спершу працівники ріжуть метал за розмірами на заготовки на спеціальних верстатних прес-ножицях. Одні заготовки проточують, нарізають на них різьби, згинають в хомути, в інших — свердлять отвори. Потім працівники зварюють площадки і стояки. Далі зачищають зварні шви та фарбують платформу. В роботі задіяні електрослюсарі, токарі, електрогазозварники», — розповідає начальник цеху Михайло Радванський.

Загалом з вересня 2021 року до лютого 2022 року включно працівники компанії виготовили 82 платформи, частину з яких у районах електромереж встановили ще взимку. Зараз ця робота відновлюється.

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», на Двірцевій площі у Львові поставили фортепіано, на якому кожен охочий може зіграти.

ІА "Вголос": НОВИНИ