На Львівщині облаштовано 17 блокпостів, де офіційно перебувають працівники правоохоронних органів та, в разі потреби, представники добровольчих батальйонів.

Про це сьогодні, 3 березня, повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Також, за його словами, Львів та область патрулюють поліція, Нацгвардія та представники добровольчих батальйонів, які зареєструвалися у міській раді.

Максим Козицький зауважив, що досі на блокпостах не затримано жодного диверсанта. Хоча добровольці лапали декого, кого підозрювали у диверсійній діяльності. Всіх їх передали поліції та СБУ, які перевіряють цих осіб.

«Диверсанти добре підготовлені, тому, найчастіше, можуть перебувати у лісах. В інших регіонах поліція та військові вже затримували їх», - каже він.

Окрім того, начальник Львівської обласної військової адміністрації зазначив, що на сьогодні на Львівщині вже мобілізовано 12 тисяч осіб, які захищають Україну.

Він також звернувся до організованих груп, які готові їхати на Київ захищати нашу країну, аби вони координували свою роботу з військовою адміністрацією.

«Києву справді потрібні люди, які готові організовано боротися за столицю. Тому, якщо є такі групи, просимо координуватися з нами», - каже він.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», військові просять активних мешканців не встановлювати блокпости.

ІА "Вголос": НОВИНИ