Наріжний камінь у будівництво нового заводу німецької компанії Kreisel заклали 12 серпня. Виробництво сухих будівельних сумішей постане у селі Піски, на території Щирецької ОТГ, і стане найбільшим підприємством німецької компанії у всій Східній Європі. Завершити будівництво планують до кінця наступного року. За планами інвестора запуск виробництва створити понад 50 робочих місць.

Це вже не перша інвестиція в Україну одного з провідних європейських виробників будівельних сумішей, компанії Kreisel. У 2008-у році німецький виробник відкрив завод на Київщині, у місті Фастів. Наразі там працює понад 50 людей, а виробнича потужність складає 130 тисяч тонн. За останні 5 років інвестор вклав у це виробництво понад 5 млн євро. Продукцію, яку виробляють на Київщині, поставляють крім українського ринку також у Молодову та Грузію.

Відкриття будівництва майбутнього заводу. Фото: телеканал NTA

 

На Львівщині планують запустити масштабніші об’єми, і виробничі потужності будуть складати 170 тисяч тонн. Компанія Kreisel планує вкласти в запуск виробництва понад 10 млн євро.

Я дуже щасливий бути саме на Львівщині, тому що бізнес Kreisel в Україні починався саме з Львівщини,  з Заходу України. Компанія має у Польщі 6 заводів і ще в далекому 95-у році продукція Kreisel  потрапила на Захід України якраз з Польщі”, - говорить Андрій Бойко, директор ТОВ “КРАЙЗЕЛЬ-БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ”, українського представництва німецької компанії.

 

Візуалізація майбутнього заводу. Фото: телеканал NTA

Як зауважив голова правління Німецько-Української промислово-торговельної палати Александер Маркус, така інвестиція свідчить про вдалу перспективу подальшої економічної співпраці між Україною та ЄС.

«Я дуже радий, що у компанії Kreisel вирішили і сказали: «ми починаємо і зробимо це в Україні». Це дуже добре, тому що треба більше таких проєктів» - говорить він.

Повноцінно завод запрацює навесні 2023-го року. На території в 5 га, яку компанія взяла в оренду на 49 років, розгорнуть сучасне виробництво, укомплектоване технікою та обладнанням з Європи. Представники компанії наголошують на тому, що виробництво працюватиме за високими стандартами екологічних норм ЄС, а працівники матимуть всі соціальні гарантії відповідно до трудового законодавства.

Олег Синютка з представниками німецького концерну "Kreisel".

«Сьогодні Україна повинна бути продемонстрована світу, як країна успіху, як країна, що здатна забезпечити розвиток бізнесу і у мене є надзвичайно великі слова вдячності пану Міхаєлю за те, що той проєкт, коріння якого сягає 2017-18 років, знайшов логічне завершення», - підсумував під час спілкування з інвесторами народний депутат України від «Європейської Солідарності» Олег Синютка

Довідка:

Kreisel - німецька виробнича компанія, що займається виробництвом сухих будівельних суміше.  Входить в групу FIXIT GRUPPE, що об'єднує торгові марки FIXIT, HASIT, KREISEL і RÖFIX. Діяльність підприємств групи охоплює різні сегменти ринку будівельних матеріалів: від розробки власних родовищ сировини до спеціалізованих системних рішень для нового будівництва, реновації та санації будівель і споруд. Всього у компанії працює понад 2500 співробітників.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ