Про це повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Як розповіла фельдшерка з медицини невідкладних станів станції ЕМД «Самбір» Наталія Дзюба, їхній екіпаж, який складався з фельдшерки Ірини Мамрич та водія Миколи Стойко, отримав виклик.

Медикам повідомили, що у 62 річного чоловіка розпочалися судоми.

«Хворий сидів за столом, коли ми переступили поріг хати. На перший погляд все виглядало на інсульт. Закатетеризували йому вену, ввели пацієнту глюкозу. Попрохали родичів покласти хворого на ліжко, щоб зняти кардіограму. Як раптом чоловік засудомив», - згадує Наталія Дзюба.

Пацієнтові ставало гірше, він перестав дихати.

Медики відразу переклали його на тверду поверхню та почали проводити непрямий масаж серця, водій приніс дефібрилятор.

На 20-ій хвилині ритм відновився, хворий задихав самостійно. І хоча чоловік перебував без свідомості, його життєві показники – тиск крові, пульс та частота серцевих ударів – були стабільними.

Його відразу завантажили у «швидку», І тут, в машині швидкої, під будинком, у пацієнта відбулася повторна зупинка дихання. Знову реанімаційні дії, аж поки не відновилося дихання.

Хворого підключили до кисню й завезли у відділення невідкладної допомоги лікарні. Із показниками тиску 140/80 мм рт.ст., пульсом 117 ударів на хвилину передали пацієнта медикам стаціонару.

Читайте також у «Вголосі»: чи знеструмлюватимуть Львівщину сьогодні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ