Сьогодні, 24 листопада, за вказівкою Укренерго, на Львівщині введено всі типи аварійних та погодинних вимкнень.

Про це повідомляє «Львівобленерго».

Також енергетики просять споживачів, у яких з'явилося світло, не вмикати всі електроприлади в розетки одразу.

Споживачі електроенергії — невід’ємна частина енергосистеми. Тому кожен може або допомогти, або нашкодити енергетичному фронту.
 
Після того, як подачу електроенергії відновили, вмикайте електроживлення поступово — спочатку освітлення, потім прилади з невисокою потужністю. Зарядіть телефони та інші потрібні гаджети, щоб бути на зв’язку, ліхтарики.
 
А порохотяги, пральні машини, обігрівачі та інші потужні прилади не вмикайте у перші години після відновлення електропостачання або взагалі відмовтесь від їх використання найближчими днями.
 
Наголошуємо, що ракетний обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі.
 
За допомогою резервних схем енергетики намагаються оперативно відновлювати електропостачання. Однак, якщо подачу електроенергії відновили після обстрілів — це ще не означає, що в електромережі все добре. Триває ремонт пошкодженого електрообладнання, а тимчасові схеми не витримують великого навантаження, яке тільки зростає із похолоданням.
 
Дефіцит потужності зберігається, а також у зв’язку з цим знижується рівень напруги в електромережі.
 
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ