Двоє мешканців Волинської області залізли до помешкання та викрали гроші. Кошти належали військовослужбовцю Збройних сил України, який протягом багатьох місяців воює, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

Про це повідомляє поліція Львівщини. 

Повідомлення про крадіжку значної суми коштів з приватного будинку, розташованого в одному з сіл Червоноградського району, надійшло у поліцію опівдні 24 жовтня. 

На місці події працювали слідчо-оперативна група, оперативники кримінальної поліції, дільничні офіцери та співробітники інших служб Червоноградського районного відділу поліції.
 
«Обстеживши територію домогосподарства та будинок, з якого були викрадені кошти, було встановлено, що на той час мешканці перебували в іншій будівлі, а зловмисник чи зловмисниця проникли у помешкання через вхідні двері та втекли через вікно. В рамках програми «Безпечна Львівщина» у населеному пункті на вулицях встановлені камери відеоспостереження, тож поліцейські, вивчивши записи, встановили, що до скоєння злочину може бути причетна жінка, яка вийшла з села на автодорогу, сіла в автомобіль «Фольксваген Пасат», який її очікував та поїхала в напрямку до Червонограда, - розповів начальник Червоноградського районного відділу поліції підполковник поліції Василь Шимон.
 
В подальшому правоохоронці відстежили маршрут пересування «Пасата» та виявили його на території Волинської області.
 
Встановлено, що до скоєння крадіжки причетні 38-річна жінка та 45–річний чоловік, мешканці сусідньої області. Грошові кошти та інші речові докази у них вилучені.
За даним фактом слідчі територіального підрозділу поліції за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - до восьми років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ