Всесвітньо продовольча програма ООН почала надавати грошову допомогу людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю у Львівській області.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

«У лютому майже 24 тисячі осіб у нашій області, які відповідають умовам програми і отримують соціальні виплати через банки, уже отримали перші виплати від ВПП ООН на загальну суму понад 41 мільйон гривень», – розповів очільник області Козицький.
 
Допомога становить різницю між соціальною допомогою, яку людина отримує, та 3 250 грн. Наприклад, якщо людина отримує соціальну допомогу у розмірі 2 500 грн, то розмір додаткової грошової допомоги становитиме 750 грн. 
 
Право на отримання допомоги мають люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які:
  • одержують державну соціальну допомогу у розмірі меншому, ніж 3 250 грн на місяць;
  • проживають на території України, окрім територій, окупованих poсією;
  • не отримують допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб, крім тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій, та не отримують допомоги від інших міжнародних організацій.

Зазначається, що для того, щоб отримати додаткову допомогу, не потрібно додатково реєструватися.

Осіб, які відповідають критеріям програми, обирають з бази даних отримувачів державної соціальної допомоги. Виплата нараховується так само, як державна соціальна допомога: через банк або Укрпошта.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ