Діагноз 53-річної пацієнтки, яка потрапила до реанімації з симптомами ботулізму, підтвердила лабораторія особливо небезпечних інфекцій (ОНІ) Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.
Про це повідомив Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.
Мешканку Стрийщини 2 липня у важкому стані госпіталізували до КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня». Як з’ясували фахівці під час епідеміологічного розслідування, наприкінці червня жінка вживала консервоване тушковане м’ясо домашнього приготування. Уже наступного дня у неї з’явилися симптоми, характерні для ботулізму: порушення зору, ковтання, мовлення та координації рухів.
Пацієнтці надається повний обсяг медичної допомоги. Лікарі оцінюють її стан як важкий.
За 2025 рік це вже четвертий випадок ботулізму на Львівщині:
Перший — у березні: захворіла 22-річна львів’янка після споживання м’ясної консерви домашнього приготування.
Другий — у квітні: захворів 44-річний львів’янин, який вживав домашню ковбасу.
Третій — у червні: після споживання домашньої тушкованки захворів 36-річний мешканець Золочівського району.
У 2024 році на ботулізм захворіли дев’ятеро мешканців Львівщини.
ІА "Вголос": НОВИНИ