У серпні на Львівщині продовжили змінюватися ціни на популярні продукти.

Про це інформує пресслужба головного управління статистика у Львівській області.

Фахівці розповіли, що у порівнянні з липнем вартість безалкогольних напоїв та продуктів харчування знизилися на 1 %. Найбільше в ціні втратили овочі, їх вартість обвалилася на понад 20 %.

Найвідчутніше подешевшала морква – на 46,1 %. Знизилась також ціна буряка (на 42 %), помідорів (на 37,2 %), картоплі (на 30,9 %), солодкого перця (на 28,2 %). Дещо менше здешевіла цибуля (на 4,3 %) та білокачанна капуста (на 8,6 %).

На 4,7 % - 1,1 % обвалилась вартість рибних консервів, фруктів, пшона, ячних круп, меленої кави та мороженої риби. Ціни на маргарин, соняшникову олію, м’ясо свиней та копчену скумбрію впали менше, ніж на 1 %.

Ціни знижувалися не на всі продукти. Здорожчали огірки (на 21,7 %) та гриби (на 5,8 %). На 18,2 % зросла вартість яєць, на 4,1 % - цукру, на 2,8 % - риби, на 2,7 %  - молока.

Алкогольні напої втратили в ціні 0,8 %, а тютюнові вироби здорожчали на 1,9 %.

Як писав «Вголос», 15 вересня у Львові більше ніж 20 вулиць залишаться без водопостачання. Причиною відключення води стали планові ремонтні роботи з перепідключення новозбудованої ділянки водопроводу на вул. П.Орлика.

ІА "Вголос": НОВИНИ