Керівник обласного ТЦК та СП - з сім'ї військових

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний призначив начальником Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковника Дениса Чаюка. Про це повідомили на сторінці Львівського ТЦК та СП у ФБ.

Герой України полковник Денис Валентинович Чаюк став офіцером тому, що ніким іншим ставати не бажав. Усі військові – це саме про його сім’ю: він – полковник, батько – підполковник, старший брат – майор, мати – сержант, дружина – солдат.

За плечима офіцера – майже 23 роки досить складної, а часом і виснажливої служби.

Він був серед тих, хто, як начальник штабу батальйону, 18 лютого 2015 року забезпечував вихід сил АТО з «Дебальцевського котла».

Під час повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну  Денис Чаюк обороняв північні околиці Мелітополя.

Дві доби керував обороною рубежів, стримуючи просування ворожих колон у напрямку Запоріжжя та забезпечуючи відхід із міста підрозділів Національної гвардії України. Навіть він, уже досвідчений і загартований війною полковник, зізнається, що такого шквального вогню ворожої артилерії, що майже безперервно тривав приблизно з 16 години 25 лютого до 5 години ранку 26 лютого, він ніколи не чув і не бачив. Від вибухів мін і снарядів буквально здригалася і стогнала земля.

Воюючи на Запорізькому напрямку, Денис Чаюк отримав поранення. З його ноги дістали 18 осколків від гранати.

Він діяв героїчно, та його подвиг дуже високо оцінили. За це, відповідно до Указу президента України №271/2022 від 24 квітня 2022 року, полковнику Чаюку Денису Валентиновичу було надано звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка»

ІА "Вголос": НОВИНИ