58 річна мешканка міста Сокаль під час поїздки у маршрутному автобусі публічно висловлювалася на користь збройної агресії росії та принижувала національну гідність українців.

За це водій вигнав пасажирку з автобуса. А пасажири зафільмували інцидент та виклали в соцмережі. 

Як повідомили в поліції Львівщини, під час моніторингу соцмереж правоохоронці виявили відео, на якому невідома жінка публічно висловлювала антиукраїнські позиції та виправдовувала політику країни-агресора проти України.

Невдовзі оперативники Червоноградського районного відділу поліції спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Львівській області встановили особу колаборантки, 58-річної мешканки міста Сокаль.  

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.161 (Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - обмеження волі на строк до п’яти років.

Читайте також у «Вголосі»: іншій прихильниці руского міра на Львівщині суд присудив три роки ув'язнення. 

ІА "Вголос": НОВИНИ