Львівські чиновники радять відновити спортивні тренування і заняття фізкультурою.

Львівська обласна адміністрація порекомендувала закладам фізичної культури і спорту Львівщини відновити навчально-тренувальний процес. Про це йдеться у роз'ясненні від 18 березня.

Рекомендація стосується спортивних клубів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, закладів спеціалізованої освіти спортивного профілю, шкіл вищої спортивної майстерності, центрів олімпійської підготовки.

Відновити роботу можуть і центри студентського спорту закладів вищої освіти, фізкультурно-оздоровчі заклади, центри фізичного здоров'я населення та фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю.

До тренувань запрошують і дітей та молодь, що тимчасово мешкають на Львівщині через війну.

До слова, на Львівщині функціонують 66 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, з них 6 вищої, 20 першої та 18 другої категорії та 22 без категорії. У спортивних школах Львівщини займаються понад 25 тисяч дітей. Перелік шкіл та контакти можна знайти на сайті управління молоді та спорту Львівської ОДА. Детальніше про найбільші обласні спортивні школи дізнавайтесь у проєкті «Спорт – твоя сила». 

З огляду на те, що частина спортивних закладів області є місцем прихистку для вимушено переселених осіб, то для цих спортивних шкіл вже шукають альтернативні тренувальні бази.

«Вголос» розповів в Україні виплачуються пенсії за березень

ІА "Вголос": НОВИНИ