У Львові правоохоронці взяли під варту 44-річного священника, який роками вчиняв сексуальне насильство щодо своєї малолітньої доньки. Адвокат потерпілої у цій справі розповів, що батько знущався з постраждалої, ґвалтував її впродовж кількох років, знімав це на відео та фото, розбещував її.

Про це повідомляє Асоціація жінок-юристок України.

Як йдеться у повідомленні, лише після досягнення повноліття у 2021 році дівчину вмовили звернутися у поліцію психологи, які надавали їй допомогу.

"Півтора року тупцювались ми на місці. Проблема була в тому, що ніхто їй не вірив. І поліграф був навіть не найбільш втішним, таким розпливчастим. Ніхто не міг повірити, що дійсно вона говорить правду, тому що її батько є священнослужителем. Ми проводили розслідування, допитували її, проводили поліграф. І на тому все “заглохло”,” — каже адвокат Олег Іванов.

Згодом адвокату вдалось переконати прокурора надати ухвалу на обшук квартири, де жив батько постраждалої.

Під час обшуку житла правоохоронці знайшли жорсткі диски з доказами вчинення сексуального насильства над дівчиною. Зі слів адвоката, даних було дуже багато, тому на їхню обробку пішло чимало часу.

«Знайшли фотографії, відео, і тоді закрутилось нормально розслідування. Ще раз допитали постраждалу вже по тих епізодах, які знайшли. Вона впізнала себе, батька, ті епізоди, коли вони відбувались і що саме було. І ці електронні докази збігаються з її показаннями», - повідомляє адвокат.

Затриманому обрали запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі гвалтівнику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Жорстоке вбивство у Львові: у прокуратурі оприлюднили деталі

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ