На Львівщині спецслужба повідомила про підозру у державній зраді агентці російських спецслужб. Зрадниця вела антиукраїнську діяльність, активно просувала ідеї федералізації України та проводила інформаційні акції антиукраїнського спрямування.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області.
 

Через свої кремлівські погляди жінка потрапила у поле зору російських спецслужб. Агентка займала керівні посади у проросійських осередках, зокрема керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій та була членкинею партії ОПЗЖ.
 
За даними слідства зрадниця організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині.
 
Для прикриття власної підривної діяльності, проникнення в кулуари органів державної влади, а також поширення дезінформації в інтересах агресора вона використовувала журналістські посвідчення та «документи» деяких безпекових корпорацій (легітимність яких встановлюється).
 
Зв'язок з кураторами підтримувала використовуючи соцмережі та електронну пошту, туди ж надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності.
 
Під час обшуків у фігурантки провадження та інших причетних осіб контррозвідники виявили та вилучили матеріали, які підтверджують вчинення кримінального правопорушення. А також документи, що підтверджують її зв'язок із політичними та громадськими структурами афілійованими з колишнім проросійським нардепом В.Медведчуком.
 
Наразі зрадниці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
 
За данними «Вголосу», у держзраді підозрюють Інну Іваночко, яка очолювала Львівський обласний осередок ОПЗЖ з 2018 до 2020 року. 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ