Львівщина попрощалась зі загиблим на війні військовослужбовцем Владиславом Аллеровом. Відомо, він загинув 30 травня у бою з окупантами на Харківщині.

Про це у телеграм повідомив глава Львівської ОВА Максим Козицький.

Віломо, що Владислав був львів’янином. Він закінчив Національну академію Національної гвардії України.

Від початку російської агресії захищав Україну.

Отримав від Президента орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Проходив службу на посаді командира окремого загону спеціального призначення Західного територіального управління Національної гвардії України.

Загинув Владислав 30 травня під час ворожого артилерійського обстрілу на Харківщині. Тоді він та його побратими якраз повертались з бойового завдання.

Загиблому Герою було лише 37 років.

У Нацгвардії України розповіли, що життя військового обірвалось на Харківщині.

Група полковника вступила у вогневий контакт з противником та знищила ворога. Бойові групи відважно давали відсіч та стримували прорив окупаційних військ. Бої велись під час сильних артилерійських обстрілів. Полковник Аллеров побачив, що один із побратимів отримав осколкове поранення нижніх кінцівок, миттєво кинувся йому на допомогу, наклавши турнікети, пораненого товариша передав групі евакуації та продовжив запеклий бій.

Щільним вогнем, не шкодуючи себе, Владислав під обстрілом ворожої артилерії та мінометів забезпечив відхід групи. На жаль, саме тоді він отримав поранення несумісні з життям.

Вголос раніше писав, що у війні з окупантами загинув львів'янин Олег Воробйов.

ІА "Вголос": НОВИНИ