На Львівщині від менінгококової інфекції померла однорічна дитина.

Про це повідомляє Львівський лабораторний центр. 

Це вже четвертий випадок смерті в області, що спричинив менінгокок
 
Загалом на Львівщині цьогоріч зафіксовано 12 випадків цієї інфекції серед дітей і дорослих.
 
«20 листопада, у реанімації одної з районних лікарень області померла дівчинка, якій виповнився лише рік і 3 місяці. За словами лікарів, хвороба перебігала «блискавично». Попередня причина смерті – важка форма менінгококової інфекції», – повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко.
 
Зі слів бабусі, напередодні у дитини підвищилася температура до 38 °C. Вранці мати побачила висипку на тілі донечки у вигляді «зірочок» синюшного кольору, і одразу викликала швидку. Однак врятувати дитину не вдалося. Так, на жаль, стрімко перебігає менінгркокцемія - найважча форма менінгококової інфекції. Від моменту екстреного виклику до смерті дитини минуло менш як три години.
 
Працівники Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб з’ясовують, з ким дитина була в контакті. У таких випадках оточення під наглядом епідеміологів. Їх обстежують на носійство менінгококів, призначають антибіотикопрофілактику.
 
За словами епідеміологині Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Любомири Бойко, у попередніх випадках смерті, які спричинила менінгококова інфекція, медики зафіксували так званий «блискавичний» перебіг недуги у дітей до одного року.
 
Читайте також у «Вголосі»: у Львові затримали жінку, яка стрімила обстріли рашистами Львова і при цьому раділа.  

ІА "Вголос": НОВИНИ