У Львівській області з понеділка, 22 листопада, вводять нові карантинні умови. Вони стосуються навчання в освітніх закладах та перевезень автомобільним та залізничним транспортом приміського сполучення.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

Так, вже з наступного тижня в області відновлять навчання учням 5-11 класів у закладах загальної середньої освіти та вищих навчальних закладах за умови наявності у всіх працівників сертифікату про повну вакцинацію, негативного ПЛР- тесту або довідки про одужання від коронавірусу.

Також з 22 листопада мешканці області, маючи ці ж документи, зможуть користуватися автомобільним та залізничним транспортом приміського сполучення.

За словами заступника очільника Львівської ОДА Івана Собко, зараз в області спостерігається зниження кількості госпіталізованих та кількості викликів «швидкої» до осіб з коронавірусом або з підозрою на захворювання.

«Ми чітко бачимо і розуміємо, що будь-які  заходи, спрямовані на посилення боротьби з коронавірусною інфекцією, дуже негативно впливають на економіку та на всі сфери нашої життєдіяльності. Проте, такі заходи станом на сьогодні є необхідними, адже людське життя і здоров’я є – важливіші понад усе», - зазначив Собко.

Також, як проінформував директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, епідситуація в області поступово стабілізується і за умови строгого дотримання карантинних обмежень та вакцинації, Львівщина вже до двох тижнів може вийти з «червоної» зони.

Нагадуємо, у вівторок, 16 листопада, в Україні підтвердили 18 668 нових випадків коронавірусної хвороби. Так, загальна кількість інфікованих зросла до 3 263 417.

Відомо, що одужати від смертельної хвороби за минулу добу вдалось 20 211 особам. А загалом побороти коронавірус зуміли 2 684 584 інфікованих.

ІА "Вголос": НОВИНИ