Троє осіб на Львівщині потрапили до лікарні через укуси змій. Серед них двоє дітей.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Львівській області.
 
Так, 16-річну львів'янку гадюка вкусила за праву ногу.  Дівчину госпіталізували до  
реанімаційного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Стан потерпілої – задовільний.
 
Цього ж дня до реанімаційного відділення Сколівської центральної лікарні поступив чоловік 1995 року народження, житель м. Львова, з діагнозом – укус змії правого пальця лівої кісті. Стан потерпілого – середньої важкості.
 
І о 19:40 надійшло повідомлення, що в реанімаційне відділення Сколівської центральної лікарні поступив хлопець, 2012 року народження, житель м. Сколе Стрийського району, з діагнозом – укус змії правої стопи. Стан дитини – середньої важкості.
 
Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає мешканців області бути обережними та уважними відправляючись у ліс чи на природу.
 
Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.
 
У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів.
 
Будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.
 
Читайте також у «Вголосі»: на Львівщині на території дитячого садочка спіймали червонокнижного полоза.

ІА "Вголос": НОВИНИ