У місті Комарно Львівської області відбулася презентація відеомапінгу  у межах проекту «Михайлівська церква в Комарно: до основ». Завдяки 3D-мапінгу відвідувачі змогли побачити втрачений іконостас храму Архістратига Михаїла, що є пам’яткою архітектури національного значення, збудований у 18 столітті.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

Головною ідеєю відеомапінгу є проілюструвати те, як могли виглядати втрачені елементи давнього іконостасу. За словами директорки департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Олени Васильно, вперше в Україні за допомогою сучасних 3D технологій, застосовуючи світло і звук, відвідувачам продемонстрували втрачені деталі церковного іконостасу.

«Церква Архістратига Михаїла є дуже особливим, намоленим місцем. Переступаючи її поріг відчувається неабияка духовна сила та енергетика. Зцілюєшся душею в такі моменти. Знаходиш відповіді на всі запитання. І тому так важливо популяризувати нашу сакральну спадщину, привертати увагу до таких красивих, давніх церков, реставрувати їх і берегти, перетворювати в місця паломництва, в культурні та туристичні магніти»,  - заявила вона.

Проект «Михайлівська церква в Комарно: до основ» є авторською інтерпретацією історії церкви, яку збудували ще у 1730 році. Зараз храм недіючий, останні відправи тут були в 1924 році.

Автором 3D-мапінгу є креативна продакшн-студія «Kurbas Pro», а головний художник – Володимир Стецькович.

Організаторами заходу є ГО «Центр дослідження та збереження культурної спадщини», історико-культурний заповідник «Древній Звенигород» і Комарнівська міська ОТГ.

НагадаємоНаціональний банк України вводить в обіг монети з львівським Гарнізонним храмом

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ