На Львівщині СБУ затримала усіх учасників ОЗУ одного з каналів нелегального переправлення ухилянтів за кордон.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області.

Відомо, що до складу організованого злочинного угруповання входили мешканці Львівщини. Зловмисники забезпечували ухилянтів фальшивими медичними довідками про непридатність до військової служби. За пакет таких «документів» просили $ 5 000 США.
 
На початку цього тижня СБУ затримала третього фігуранта вказаної схеми, який перебував у розшуку. Раніше судимий, 47-річний зловмисник відповідав за пошук потенційних «клієнтів» та забезпечував виготовлення фальшивих медичних довідок ухилянтам.
 
Нагадаємо, наприкінці липня минулого року правоохоронці затримали першого з учасників вказаного ОЗУ. Чоловік керував діяльністю злочинного угруповання, забезпечував наповнення «клієнтської бази» та координував виготовлення документів.
 
Ще один учасник схеми, який забезпечував функціонування технічної сторони злочинної діяльності, був викритий та затриманий в серпні. 
 
Усім фігурантам провадження повідомлено по підозру за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч.3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України.
Зловмисникам обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.
 
Контррозвідники разом зі слідчими поліції Львівщини продовжують документування й інших осіб, причетних до виготовлення підроблених документів, у тому числі фіктивних медичних висновків.
 
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ