Мешканка Олесько на Львівщині неподалік свого дому назбирала отруйних грибів, приготувала їх та з'їла.

Про це повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Як розповіла лікарка з медицини невідкладних станів підрозділу Медицини катастроф станції ЕМД «Буськ» Соломія Лукач, їхня бригада отримала виклик на допомогу бригаді з Олеська. повідомляли, що пацієнтка з’їла отруйних грибів, які вважала за гливи. Гриби назбирала неподалік свого дому. 

Лікарка Соломія Лукач

На момент приїзду лікарів стан хворої був критичним. Жінка мала всі ознаки отруєння: свідомість її була порушена, хвора не відкликалася на звернення, була оглушена, спостерігалася масивна слинотеча.
 
Зі слів доньки, такому стану передувало масивне блювання та діарея, різкі болі в животі.
 
Також медики констатували стан шоку: децентралізацію кровообігу – холодні руки й ноги.
 
«При таких станах відбувається спазм периферичних судин і не можливо налагодити внутрішньовенний доступ. Тиск 60 на 20, 40-46 пульс, 60 сатурація», - розповіла лікарка.
 
Щоб поставити катетер й стабілізувати хвору, із фельдшеркою Галиною Бриковською ввели атропін.
 
«Нам вдалося взяти ситуацію у свої руки – в пацієнтки зникла слинотеча, вона повернулася до ясної свідомості, нормалізувався пульс. Також після того було налагоджено внутрішньовенний доступ. Вже в дорозі ми проводили дезінтоксикаційну терапію. Зважаючи на важкий стан хворої, на кисні доставили її у найближчий лікувальний заклад – Буську ЦРЛ, де хвору одразу ж забрали у реанімацію», - каже Соломія Лукач.

На сьогодні, за її словами, любительку необачно посмакувати отруйними грибами вже виписали з лікарні.
 
Читайте також у «Вголосі»: у Львові багатодітна мама всіх своїх вісьмох дітей народила в одному й тому ж пологовому будинку. 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ