На Львівщині дружина заявила правоохоронцям про звʼязок чоловіка з ФСБ РФ

Співробітника Федеральної служби безпеки РФ Сєргєй Лєбєдєв, 1991 р.н., підозрюється у підбурюванні громадянина України до державної зради, йдеться у тексті підозри.

23 листопада 2023 року Лєбєдєв у Telegram, використовуючи обліковий запис «Анна» та  імʼя «@RuZkaya_deVochka», написав українському військовослужбовцю, який перебував у місті Львові, і запропонував сфотографувати електропідстанції із різних боків.

Український військовослужбовець начебто згодився і залучив до виконання завдання також дружину, яка проживала у місті Сколе Стрийського району і перебувала в уразливому стані через відсутність коштів на харчування та інші побутові потреби. У подальшому на банківський рахунок військового надійшло 2649 гривень на транспортні витрати і придбання вживаного телефона для фотофіксації. Жінка отримала поштою мобільний телефон і 700 гривень на транспорт. Чоловік підшукував пересилав їй координати критичних обʼєктів інфраструктури. Але протягом грудня жінка залишалася вдома і так і не поїхала знімати обʼєкти.

1 січня 2024-го росіянин на прохання чоловіка повторно передав список обʼєктів критичної інфраструктури, які потрібно було сфотографувати, — електричної підстанції і Львівської теплоелектроцентралі-1, а також інструкції щодо зйомки з кращих ракурсів. На рахунок чоловіка надійшло ще 1311 гривень на транспортні витрати його дружині.

Але жінка, зрештою, оцінила негативні наслідки, які можуть настати, і що вона буде виконавцем злочину. Тому 3 січня прибула до відділення поліції у місті Сколе і письмово добровільно заявила про звʼязок її чоловіка з представником іноземної держави і отримане завдання, яке вона мала виконати.

ІА "Вголос": НОВИНИ