Чоловік готував ракетні удари по критичних об'єктах Львова.

Про це повідомляє Судовий репортер.

23 листопада 2023 року співробітник фсб у Telegram написав чоловікові, який перебував у місті Львові, і запропонував сфотографувати електропідстанції із різних боків.

Український військовослужбовець начебто згодився і залучив до виконання завдання також дружину, яка проживала у місті Сколе Стрийського району і перебувала у фінансовій скруті.

Чоловікові передали список обʼєктів критичної інфраструктури, які потрібно було сфотографувати, – електричну підстанцію та Львівську ТЕЦ-1, а також інструкції щодо зйомки з кращих ракурсів.

Згодом жінка оцінила наслідки, які можуть настати, і що вона буде виконавцем злочину. Тому прибула до відділення поліції у місті Сколе і письмово добровільно заявила про звʼязок її чоловіка з представником іноземної держави й отримане завдання, яке вона мала виконати.

За інформацією з відкритих джерел, чоловік був призваний на військову службу за мобілізацією, але до цього був неодноразово судимий. На момент листування із росіянином вже знову утримувався під вартою.

 

Зʼясувалося, що чоловік із червня 2022 року поширював в мережі «Одноклассники» дописи, як виправдують військову агресію росії.

Наприкінці травня Галицький районний суд Львова призначив до розгляду справу чоловіка за підозрою у державній зраді, а також поширенні матеріалів, які виправдовують військову агресію рф.

ІА "Вголос": НОВИНИ