На минулих вихідних до дитячої лікарні Львова потрапила 5-річна дівчинка зі Стрийського району, яка проковтнула батарейку. Так, медикам вдалося дістати батарейку з організму дитини, проте вона встигла викликати опік та набряк стравоходу.

Про це повідомив дитячий хірург Олександр Колодій, пише ZAXID.NET.

Відомо, що тепер потерпіла дівчинка ще кілька днів перебуватиме під наглядом лікарів, оскільки невідомо, чи на місці опіків не залишаться рубці.

Олександр Колодій зазначив, що дитина розповіла батькам, що проковтнула монету. Через деякий час її почало боліти у горлі та душити. Батьки дівчинки одразу викликали швидку допомогу, але лікарі порадили випити знебоювальні ліки. Зранку батьки з дитиною звернулися до лікаря, а той порадив їхати до Львова.

«У львівській міській дитячій лікарні дівчинці зробили рентген і скерували зі знімком до нас, в ОХМАТДИТ. На знімку видно було у стравоході стороннє тіло круглої форми. 11 липня ми прооперували дівчинку. Коли зайшли у стравохід, то зрозуміли, що вона проковтнула не монету, а батарейку: там було все чорне і обпечене», – каже Олександр Колодій.
Так, медики дістали з горла дівчинки батарейку, розміром як 25 копійок. Саме вона спровокувала у маленької великий набряк і опік стравоходу.

Зараз же пацієнтку намагаються вивести із гострого стану, а тоді вона має прийти на огляд через 3-4 тижні.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ