Про це розповів директор Львівського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олег Кахновець під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Фуджікура» та «Леоні» є найбільшими інвестиціями в економіку Львівської області за останні 15 років. «Леоні» зараз розглядає можливість збільшення своєї присутності в регіоні. Очевидно, ми можемо не витримати жорсткої боротьби за інвестора із сусідами лише з однієї причини – недостатня кількість робочої сили», – розповів директор центру з інвестицій.

За його словами, на першому етапі запуску підприємства «Фуджікура» у Львівській області потрібно буде близько 3 тисяч працівників. Подібного масштабу ще один завод планує відкривати компанія «Леоні», де також працюватимуть тисячі працівників.

«Ми запропонували цій компанії хороші умови, виписали алгоритм роботи, який їх повністю влаштовує. Єдине, що може завадити відкриттю заводу на Львівщині, – те, що ми не зможемо забезпечити відповідну кількість працівників», – сказав Олег Кахновець.

Як писав «Вголос», торік рівень надходження прямих іноземних інвестицій в економіку Львівської області скоротився майже вдвічі, порівняно із 2014 роком.

Завод «Леоні Ваерінг Системс УА ГмбХ» (Львівська обл., Стрийський р-н, с. Нежухів) німецького концерну «Leoni AG» було відкрито 15 липня 2003 року. Обсяг інвестицій — 40 млн. євро.

Підприємство виробляє бортові мережі для автомобілів «Opel Astra» та «Opel Zafira» компанії «General Motors».

ІА "Вголос": НОВИНИ