Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис, інформує кореспондент «Вголосу».

Зокрема, 30-31 травня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» відбудеться театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю».

Для дітлахів виступатимуть як місцеві театральні студії, так і творчі колективи з Бердянська і Сум. Для львів’ян діти підготували такі вистави як «Усі миші люблять сир», «Чарівна сопілка»,  «Небезпечна мандрівка», «Корінь троянди». Окрім цього, на малечу чекають різноманітні майстер-класи, розваги, дитячі лицарські та спортивні  забави.

1 червня понад 200 дітей, які постраждали від війни, разом зі спортивними тренерами туристичного клубу ««Аргонавт-Манівці» матимуть можливість сплавитися по річці Дністер. у одноденному сплаві рікою Дністер 1 червня!

Як зазначив засновник клубу Тарас Білошицький, водний маршрут простягнеться від Розвадова до Роздолу. «Цього року нам пощастило і замість 70-ти дітей у сплаві візьмуть участь понад 200 хлопців та дівчат, які пливтимуть майже 20 км річкою. Це буде справжній аншлаг», – запевнив Тарас Білошицький і додав, що сплав триватиме близько чотирьох годин.

В перший день літа свої двері для малечі відчинить і Львівський цирк, в якому за підтримки керівництва облдержадміністрації та обласної ради відбудуться циркові вистави. У цирковій програмі заплановані виступи юних талантів з Дніпропетровщини, Угорщини та Львівщини.

2 червня разом з Преосвященним владикою Венедиктом понад 1700 дітей молитимуться за Україну під час традиційної прощі до села Прилбичі, в якому своє дитинство провів майбутній митрополита Андрей Шептицький.

За словами голова Катехитичної комісії Львівської Архиєпархії УГКЦ о.Юрія Устяка, головна мета прощі – помолитися разом і розказати дітям про добрі вчинки митрополита Андрея.

З 5 по 7 червня дітлахів міста запрошує до себе в гості центр творчості та юнацтва Галичини. Так, 5 червня діти з малозабезпечених сімей візьмуть учать в акції «Свято надії для дітей Галичини». 6 червня відбудеться фестиваль мистецтва та спорту «Сяйво княжого  міста». 7 червня – заключний концерт творчих колективів центру і вручення свідоцтв про завершення навчального року.

Як писав «Вголос», з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей на Львівщині відбудеться понад 250 різноманітних спортивних та культурних заходів, які триватимуть протягом тижня.

ІА "Вголос": НОВИНИ