[media=135173,135174,135175,135176,135177,135178,135179,135180,135181] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Участь в урочистостях взяли дивізійники, яким у 1944 році вдалось прорватись з оточення, представники місцевої влади, громадськість. Скорботні заходи біля братньої могили вояків Першої української дивізії «Галичина» УНА.

Заступник голови Галицького братства вояків дивізії «Галичина» Ігор Іваньков наголосив, що у квітні виповнилась 75 річниця з часу створення «Галичини». І з нагоди цієї дати їхня організація випустила відзнаку «Лицарський хрест дивізії «Галичина». Нею він нагородив жителя села Підгірці Євгена Кавича - 92-річного героя, який служив у «Галичині».

«Є ще 32 живих воїни дивізії «Галичина». Поступово ми вручаємо цей орден всім дивізійникам. У Підгірцях проживає ветеран «Галичини» Євген Кавич. І я маю приємну місію вручити йому нашу відзнаку», - сказав Ігор Ііваньков.

Вшанували героїв і у громадській організації «Яворина». Її члени теж поклали квіти до могили загиблих дивізійників та воїнів УПА.

«Нашій громадській організації «Яворина» уже три роки і ми щорічно долучаємось до акцій із вшанування українських героїв. Ми повинні нашим дітям показувати приклад того, як потрібно вшановувати українських героїв. Ми повинні робити все необхідне, щоб Україна стала такою державою, за яку боролися наші діди-прадіди», - сказала керівник ГО «Яворина» Ірина Сех.

Нагадаємо, сьогодні, 22 липня, поблизу села Червоне Золочівського району Львівської області урочисто перепоховали віднайдені останки чотирьох воїнів Першої української дивізії «Галичина», які загинули під час Бродівського оточення.

ІА "Вголос": НОВИНИ