Про це під час сесії Львівської обласної ради заявив керівник департаменту екології та природніх ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«У ніч на 30 вересня 2017 року сейсмологи зафіксували коливання земної поверхні з епіцентром під містом Дрогобича на глибині 2200 метрів. Цього ж дня о 00:39 годині фахівці «Львівобленерго» зафіксували аварійне вимкнення на ЛЕП-35, що постачає електрикою місто Трускавець. Уранці працівниками ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» та «Львівобленерго» було виявлено провалля земної поверхні у межах гірничого відводу рудника номер два. Було повідомлено Головне управління ДСНС у Львівській області. Обвал відбувся на прогнозованій ділянці, де ще у 2014 році було виявлено руйнування. Діаметр провалля – 200 метрів. Довжина – орієнтовно 40 метрів. На місце події виїжджали також представники Львівської ОДА. Було організовано засідання комісій з надзвичайних ситуацій», – заявив Руслан Гречаник.

Як зазначив керівник департаменту екології Львівської ОДА Руслан Гречаник, поблизу небезпечного місця обвалу рятувальники встановили свій пост.

«Був обмежений рух великовагового транспорту на автодорозі Дрогобич-Трускавець. Причиною провалля було те, що Стебницьке гірничо-хімічне підприємство не виконало взятих на себе зобов'язань. Ця компанія протягом трьох років зобов'язувалась інвестувати у аварійний рудник мільйон гривень. Проте не було виконано природоохоронних заходів з консервації та рекультивації порушених через видобуток корисних копалин земель. Ще однією прогнозовано небезпечною для провалу є ділянка, яка знаходиться із західного боку від місця обвалу», – пояснив Руслан Гречаник.

Разом з тим чиновник заявивив, що поки загрози руйнування автороги Дрогобич-Трускавець внаслідок обвалу породи немає.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ