Про це після засідання комісії Львівської обласної ради з питань медицини та соціального захисту повідомив депутат-свободівець Михайло Нискогуз.

Комісія, за його словами, розглянула відповідь облдержадміністрації на проект рішення, ініційований фракцією ВО «Свобода», «Про інформацію Львівської облдержадміністрації щодо функціонування мережі закладів охорони здоров'я та забезпечення зарплатами медичних працівників області».

«Під час розгляду питання з'ясували, що стан функціонування мережі закладів охорони здоров'я в області є загрозливим. Наданий обсяг медичної субвенції на 2016 рік місцевим бюджетам не повністю забезпечує потребу в коштах на оплату праці та інші першочергові видатки установ охорони здоров'я», - зазначив свободівець.

Як повідомила, за словами націоналіста, виконувач обов'язків директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірини Микичак, до кінця року може бути скорочено 6 тисяч працівників медицини, якщо з державного бюджету не буде спрямовано додаткової медичної субвенції.

У відповіді облдержадміністрації йдеться: загальний дефіцит бюджетних коштів в галузі на виплату заробітної плати на жовтень 2016 року становить 133, 7 млн грн, в тому числі у закладах охорони здоров'я обласного підпорядкування - 39, 5 млн грн; закладах охорони здоров'я районного підпорядкування - 65, 8 млн грн; закладах охорони здоров'я, що перебувають у підпорядкуванні міст - 28, 4 млн грн.

«Не можу зрозуміти, чому проблема функціонування мережі закладів охорони здоров'я не була окреслена облдержадміністрацією під час ухвалення Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2016 рік, а також не була врахованою під час ухвалення профільних програм.

Крім того, в. о. директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак на комісії публічно заявила, що не бачить «юридичних підстав» доповідати на сесії облради з цього питання. Пройшло заледве три роки від Революції гідності, а виконавча влада й надалі уподібнюється до «папірєдніків» щодо ігнорування органів місцевого самоврядування», - зауважив Михайло Нискогуз.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ