Пологове відділення Бродівської районної лікарні після проведеної реконструкції досі не працює, попри те, що акт готовності об’єкту до експлуатації підписано ще 11 грудня минулого року.

Депутати Бродівської районної ради припускають, що заклад влада тримає на замку, бо чекає, аби стрічку урочисто перерізав кандидат у Президенти Порошенко.

Сьогодні, 1 лютого, це питання порушили на засіданні комісії з питань будівництва Бродівської районної ради.

«Хочу нагадати, що голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, коли приїжджав на відкриття жіночої консультації в Бродах у лютому 2017-го, запевнив, що пологове відділення відкриють у грудні того ж року. Урешті, приміщення було готове до експлуатації в грудні 2018-го, є акт про готовність об’єкту за 11 грудня. Але, вочевидь, захід не вдалося вклинити в графік Президента, бо він якраз подорожував із Томосом», — розповів голова фракції ВО «Свобода» в Бродівській райраді Володимир Чехут.

За інформацією депутатів, у січні в Бродівському районі було 35 породіль, однак їм довелося їхати народжувати в інші райони чи навіть області.

У пологовому запустили опалення, на яке витрачаються бюджетні кошти, однак опалюють порожні приміщення, медичні послуги не надають.

Як писав «Вголос», відкривати оновлений перинатальний центр у Львові приїжджав Порошенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ