У суботу-неділю, 3-4 липня, на Львівщині планують розгорнути 14 локацій для проведення  вакцинації населення: 4  у Львові, 10 - в області. Зокрема, у Дрогобичі, Трускавці, Стрию, Червонограді, Золочеві, Бродах, Новому Роздолі, Новояворівську. А вже найближчим часом хочуть відкрити такі пункти й  у всіх колишніх районних центрах.

Про це «Вголосу» повідомив регіональний координатор з вакцинації від коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

За його словами, від початку кампанії вакцинації в області провели 174 599 щеплень. Зокрема, впродовж крайнього тижня щодня вакцинувалось понад  5 тисяч осіб.

«Вакцини в області є достатньо.  Є 50 тисяч доз Astra Zeneka, стільки ж  CoronaVac, якою рекомендуємо вакцинувати всіх, хто виявив бажання. І є Pfizer - 5850 доз. Наступного тижня очікуємо отримати ще 27 тисяч доз», - поінформував Олег Когут.

Він наголосив, що загалом ситуація із захворюваністю на «ковід» на Львівщині є стабільною. За попередню добу госпіталізовано 22 особи,  232 пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні,  9 з них - в палатах інтенсивної терапії.

Водночас Олег Когут радить не втрачати пильності, адже є небезпека того, що коли закінчиться літній сезон, люди повернуться з відпусток, почнеться навчальний період, може розпочатися четверта хвиля захворюваності.

«Тому вже сьогодні звертаємо увагу на профілактичні заходи, які допоможуть уникнути проблеми. Окрім дотримання правил гігієни і обов’язкового носіння масок, закликаємо людей вакцинуватися», - резюмував Олег Когут.

Фото: Суспільне

ІА "Вголос": НОВИНИ