Про це передає кореспондент «Вголос».

За словами заступника голови Львівської ОДА Ірини Гримак, на Львівщині до цього для  будівництва сміттєпереробного заводу пропонували дві земельні ділянки. Відтак вирішили, оскільки на території області є й інші потенційні ділянки для будівництва заводу, а переможців відповідно – три, додати до списку пропозицій для інвесторів-переможців й інші потенційні ділянки, що придатні для будівництва. Зокрема, йдеться про додаткові ділянки у Сокальському, Яворівському, Мостиському, Миколаївському та Дрогобицькому районах.

Відтак до 15 липня на Львівщині мають провести громадські слухання на територіях, де розміщені ділянки, що придатні для будівництва заводу. Їх результати та проекти будівництва комплексів обговорюватимуть на містобудівній раді, рішення якої ухвалить ЛОДА. 

Також як зазначила Ірина Гримак, після результатів громадських слухань та погодження містобудівної ради проекту будівництва та відповідно рішення щодо виділенням земельної ділянки вже восени планують розпочинати роботу. Термін будівництва – 2-3 роки. Однак у випадку невідповідності проекту до законодавства України, усіх необхідних вимог щодо безпеки навколишнього середовища та технічних параметрів будівництва, його можуть відхилити.

Нагадаємо, інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК» пропонує  автоматизований завод вартістю близько 55-65 мільйонів євро. Він перероблятиме 100 тисяч тонн сміття в рік. Побудувати завод планують за 2,5 роки.

ТзОВ «Вейст Менеджмент Системс» пропонує проект сміттєспалювального заводу, який у результаті переробки відходів «продукуватиме» паливо. Вартість проекту – 89 мільйонів євро. Завод перероблятиме 240 тисяч тонн віходів в рік.

ТзОВ «Глассворк технолоджі» пропонує проект вартістю 96,5 млн євро. Тут планують переробляти 350 тисяч тонн сміття в рік. Завод хочуть збудувати за 3 роки.

До слова, всі три заводи є сміттєспалювальними.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ