Люди, яких призначили на посади головних спеціалістів місцевих агломерацій на Львівщині, справді хочуть працювати. Однак у них немає жодних повноважень. Жодній із приєднаних до Львівської ОТГ громад, не пропонували увійти у це об’єднання. Не було відповідних рішень сесії ЛМР чи листа-запрошення львівського міського голови.

Про це в ефірі проєкту “Народне Толк-шоу” на телеканалі NTA заявив депутат Львівської обласної ради, (ЄС), ексголова Брюховицької селищної ради Володимир Доманський.

 “Ми не розуміємо повноваження людей, які працюють у Департаменті львівської агломерації, і яку функцію вони виконуватимуть для населених пунктів, від яких вони призначені”, – підкреслив Доманський.

Він підкреслив: на Львівщині реформу децентралізації повністю провалили. Адже жодна громада, приєднана до Львівської ОТГ, не була зацікавлена у створені такої ОТГ.

“Навіть ніхто жодній громаді не пропонував увійти у це ОТГ. Жодного рішення сесії ЛМР чи листа міського голови про те, що ми запрошуємо вас спільно об’єднатись та розвиватись, немає”, – заявив Доманський.

Він розповів: рік тому мер Львова Андрій Садовий агітував громади увійти до Львівської ОТГ, обіцявши багато привілеїв. Однак нічого із цього громади так і не отримали.

“Швидке призначення старост, створення старостинських округів, чесний розподіл бюджету, львівський сервіс… Сьогодні ми бачимо, що практично, вісім місяців нічого із обіцяного не виконано”, – підкреслив депутат.

Натомість, до Львова приєднали територій більше, ніж має саме місто.

“Львів має 13 тисяч гектарів, а приєднали 17 тисяч”, – резюмував Володимир Доманьський.

ІА "Вголос": НОВИНИ