[media=168196,168197,168198] 

Як поінформував відділ комунікації поліції Львівської області, зокрема, працівники Золочівського відділу поліції в одному із сіл району на присадибній ділянці 74-річної місцевої жительки виявили і вилучили 567 рослин снодійного маку. Крім того, на присадибній ділянці 63-річної мешканки одного із сіл Перемишлянського району вилучили 845 макових рослин.

Ще два незаконних посіви снодійного маку виявили у Бродівському районі. Один з них ― на присадибній ділянці 63-річної мешканки Бродівського району, у неї виявили та вилучили 1337 рослини снодійного маку. Інший посів належав 35-річній жінці з Бродівського району, з присадибної ділянки якої вилучено 233 рослини маку.

Зазначимо, що мак снодійний або мак опійний — рослина, з якої отримують опіум та багато його похідних (опіатів), таких як морфій, тебаїн, кодеїн, папаверин та носкапин. Його вирощування карається законом.

Рейди з виявлення посівів маку правоохоронці здійснювали в рамках відпрацювання операції «Мак-2016».

За цими фактами розпочато досудові розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.310 КК України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

ІА "Вголос": НОВИНИ